Astrofytter og cola dåser

Lørdag den 14. februar 2015 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med Ole H. Bang og Jens Flindt.

Ole H. Bang udstiller malerier og træskulpturer, mens Jens Flindt udstiller tegninger og akvareller.

P1090003.jpg (60107 byte) P1090006.jpg (128890 byte)


Ole H Bang

Ole H Bang, som er tidligere Albertslunder, er nu bosiddende i Reersø, hvor han bl. a. har hentet en hel del af sine materialer til træskulpturerne i den nærliggende havn. Skulpturerne har et ”skævt” snit, som kommer til udtryk i malede totempæle, og hvad Ole H. Bang kalder Astrofytter. Disse Astrofytter er farverige og skæve, men har samtidig en funktion som lampe. På galleriets gårdsplads vil der også være udstillet et værk af Ole H. Bang, hvor han har skabt en fisk i net udført af cola dåser. Ole H. Bangs malerier er farverige, fantasifulde og fyldt med godt humør. De har også ofte en snert af det naive udtryk.

Jens Flindt

Jens Flindt har dyrket tegneriet med farveblyanter igennem mange år. Han har siden suppleret tegningerne med akvarel. Selv fortæller Jens Flindt: ”Jeg kan godt lide at tegne figurer i mere eller mindre hårdt pressede tilstande af stress, frustration, angst og andet i den genre. Det morer mig at give udtryk for den nervøse dynamik i sådanne situationer.” 
Den omtalte sindstilstand kommer i begyndelsen til udtryk ved kruseduller og skriblerier. I processen kommer der fortsat mere styr på udtrykket, og man kan på udstillingen se de endelige resultater af den omtalte proces hos Jens Flindt.


Piranhas.jpg (156612 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50, i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12-17.
Udstillingen løber frem til 22. marts 2015.

Forbudte figurer på Galleri Bagatel

Lørdag den 28. marts kl. 14.00 har Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby fernisering på en udstilling med to malere Svend Høgh og Ivan Larsson samt keramikeren Lill Fugl. Desuden vil der på galleriets gårdsplads være fernisering på ”Forbudte figurer”, der er opsat på galleriets plankeværk.

 Konsum.jpg (117814 byte)

Svend Høgh 

Svend Høgh har sin baggrund i tegneseriens verden. Han debuterede som 13-årig i tegneseriebladet ”Danske Tegneserier” og har siden slået sine folder på tegneserieforlag og ”Svikmøllen”. 
Temaet for Svend Høghs udstillede billeder er kærlighed. For ham er det naturligt at benytte køer og katte som udgangspunkt i malerierne, og han har et billede ”Hvor der er hjerterum, er der husrum”, hvor hovedmotivet er en malkeko. Der er altså et glimt i øjet og i øvrigt masser af farver i hans sprudlende malerier. Meget naturligt henter Svend Høgh inspiration fra tegneserieverdenen, men også politik og en mængde ledelses- og kommunikatonstermer bliver flettet ind i Svend Høghs værker. Og de spidse kommentarer til os selv og verdenen, der omgiver os, får ofte beskueren til at trække på smilebåndet.

Ivan Larsson

Ivan Larsson havde tidligt interesse for kunst. Da hans forældre havde sat nyt tapet op med små røde roser, tog Ivan Larsson på et tidspunkt, hvor han var alene, én af sin mors røde læbestifter og overmalede de roser, han kunne nå. Det var godt nok ikke populært. 

Siden holdt Ivan Larsson en meget lang pause med kunsten. Som dreng var han godt nok på tegneskole hos Harald Isenstein, og siden blev Ivan Larsson uddannet vinduesdekoratør, skiltemaler og serigraf (silketryk). Først her i pensionsalderen er der igen kommet gang i lærreder, maling og pensler. Nu arbejdes der med akryl på lærred, kombineret med bladguld, airbrush, og som Ivan Larsson selv siger: ”Hvad jeg ellers kan finde på!” Malerierne er i den abstrakte verden.

SAM_1020.jpg (60700 byte)

lill-fugl.jpg (177681 byte)

Lill Fugl

På podierne i galleriet udstiller Lill Fugl keramikskulpturer. Skulpturerne er stentøjsler, som for størstedelens vedkommende er rakubrændt. Stilistisk bevæger de sig mellem klassisk naturalisme og et mere abstrakt udtryk med et tvist. Inspirationen henter Lill Fugl ofte i eventyret, mytologien og gamle kulturer. 

Forbudte Figurer

På plankeværket på galleriets gårdsplads vises udsmykningen med de ”Forbudte figurer” fra gårdhuset i Ørnens Kvarter. Baggrunden for disse ”Forbudte figurer” er, at Kulturøkologisk Forening for et stykke tid siden udsmykkede et gårdhus i Albertslund Syd. Der gik dog ikke mange dage, før de fik besked på at male huset hvidt igen og tage figurerne ned. Det stred mod lokalplanen og det deraf følgende husreglement.
Foreningen kaldte udsmykningen for et visuelt debatindlæg, og ville rejse spørgsmålet om, hvorfor byens huse absolut skal være så ens, når mennesker er forskellige og farver gør os glade!? Debatten kom, og har allerede sat sig spor i kommunens behandling af lokalplaner. 
Udsmykningen med de ”Forbudte Figurer” og farverne fra gårdhuset i Ørnens Kvarter er nu genetableret og kan ses på Galleri Bagatels gårdsplads.

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby, har åben lørdag og søndag kl. 12-17. 
Udstillingen løber frem til 10. maj.

Minimaludstilling

Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby afvikler igen i år sin Minimaludstilling, hvor billederne maksimalt må fylde 30x30 cm.
Denne gang er der fernisering lørdag den 16. maj kl. 14.00, og udstillingen løber frem til 28. juni.

20150506_102527.jpg (375134 byte) Christians-oe-aftensstemnin.jpg (81861 byte) 20150506_102719.jpg (1203187 byte) 20150506_102907.jpg (587994 byte)

De udstillende kunstnere har fået en begrænset vægplads stillet til rådighed, hvilket medfører, at der vil være mange forskellige kunstnere repræsenteret. I alt er det blevet til 39 malere samt en fotograf, der giver prøver på deres kunst. Og med rammer, der alene forholder sig til størrelsen af billederne, er om ikke alle så rigtig mange genrer repræsenteret. Der er abstrakt og naturalistisk, ekspressionistisk og impressionistisk, og ikke mindst naivistisk kunst. 

Ferniseringen gøres igen i år ekstra festlig, idet Nina Raaschous Swingkvartet vil spille blues, bossa og jazz. 
Så der vil på den måde også være noget til øret udover til øjet.
Forhåbentlig er vejrguderne med galleriet, så der kan være tale om udendørs musik i høj solskin.

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12-17. 
Udstillingen løber til 28. juni 2015.

I øvrigt er Minimaludstillingen den sidste udstilling inden sommerferien. Efter ferien åbner galleriet igen lørdag den 22. august 2015.

Ny sæson på Bagatel

Lørdag den 22. august 2015 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på sin åbningsudstilling i den nye sæson. Der lægges ud med malerne Lis Karlin og Elin Friis. For begge maleres vedkommende gælder det, at de har beskæftiget sig med maleriet i mere end 40 år.

Lis-Karlin.jpg (94973 byte)

Lis Karlin

Lis Karlins malerier er overvejende abstrakte. Hun arbejder meget impulsivt med hurtige penselstrøg, som skaber energi og bevægelse. Der kommer også mange overmalinger, hvilket medvirker til en meget rumlig og bevægelig komposition. Lis Karlins megen eksperimentering giver ligeledes et fortsat spændende udtryk.

Inspirationen til sine billeder henter Lis Karlin fra oplevelser på by og land, mellem lys og mørke samt melankoli og glæde. Selv udtrykker Lis Karlin: ”Jeg ønsker, at mine billeder udtrykker stemninger, som ikke nødvendigvis skal forstås eller forklares”.

 


Elin Friis

Elin Friis er uddannet som portrætmaler, men ynder nu landskabsmotivet. Disse landskabsbilleder bliver malet i dagslyset ude på de pågældende steder. Efter portrætter og landskabsbilleder har Elin Friis også lavet en række stilleben, som ligeledes males i dagslys. Hovedsagelig er billederne lavet med oliemaling, men akvarel og akrylbilleder forekommer også hos Elin Friis.

Maleri_Frugtfad.jpg (95862 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12-17.
Udstillingen løber frem til 27. september 2015.

Naturen og stærke farver

Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby har lørdag den 3. oktober kl. 14.00 fernisering på en udstilling
med Ingrid Langballe Svensson og Kirsten Dølpher.

ingrid.jpg (213585 byte)

Ingrid Langballe Svensson

Ingrid Langballe Svensson kommer med glade og farverige billeder, hvor man ofte også kan spore en vis naivitet. Ingrid Langballe Svensson fortæller, at hun i sit professionelle arbejde tidligere har arbejdet med børn, og deres spontanitet, nysgerrighed og humor ofte har inspireret hende i hendes motiver til billeder. Den barnlige naivitet har ligeledes været en væsentlig inspirationskilde. Foruden det farverige præg i Ingrid Langballe Svenssons billeder er der også fyldt med figurer og mange detaljer. Man bliver glad af se på hendes billeder.


Kirsten Dølpher

Kirsten Dølpher har glæden til farver og former som omdrejningspunktet i sine billeder. Og billederne bliver udført såvel i akryl som i akvarel. Motivvalget vil ofte være præget af Kirsten Dølphers rejser til såvel de nordlige lande som Grønland og Island som de sydlige lande Marokko og Frankrig. Kirsten Dølpher fortæller, at det er naturens mange nuancer med lys og kontraster, der fascinerer hende, og som hun forsøger at overføre til billederne.

Kirsten-Dolpher.jpg (137769 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50, har åben søndage kl.12-17,
og udstillingen løber frem til 8. november 2015.  

Malerier til eftertanke

Lørdag den 14. november 2015 kl. 14.00 har Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby fernisering på en udstilling med malerne
Flemming Bonde og Peter Eichen. 
Ferniseringen bliver yderligere festlig denne gang, idet Flemming Bonde kl. 14.15 – 14.45 vil spille med sit orkester Rainy Day Bluesband. 

aPICT5149.jpg (72651 byte)

Flemming Bonde

Flemming Bonde fortæller om sine billeder og tegninger, at hans formål er at vække til eftertanke. Man skal se og se endnu en gang for at få tydelige indtryk på nethinden. Flemming Bondes motivvalg er ret forskelligt. Formålet er ofte at fortælle historier, der gerne har et strejf af samfundsperspektiv. Samtidig medfører denne baggrund, at billederne i deres motiv er ganske forskellige.

Peter Eichen

Gamle bygninger i forfald er tit inspirationskilden hos udstillingens anden maler Peter Eichen. Disse gamle bygninger danner afsættet for de billeder, der siden kommer på Peter Eichens lærreder. Peter Eichen bruger ud over maling også ofte bygningsmaterialer såsom træ, lakker, sand, pap og skiffersten i sine billeder. Samtidig arbejder Peter Eichen meget med lys og mørke og andre kontraster som løs og fast form.

Peter Eichen.jpg.jpg (151324 byte)

Juleudstilling

Udstillingen løber frem til jul. Og der vil derfor igen i år være en række julerelaterede ting på udstillingen. Det drejer sig om såvel nisser og engle som ting, der vil egne sig til en senere placering under juletræet. Og igen i år vil Lone Harup være repræsenteret med såvel syede trøjer og huer som strikkede bluser og meget mere.  

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50, i Herstedøster Landsby har åben alle søndage kl. 12-16. 
Udstillingen løber frem til søndag den 20. december 2015.

Forside