Forside

Udstillingsperiode: 14. januar - 5. februar 2006.

Anne Rolsted

Anne Rolsted: Arbejder med rakubrændt ler og natursten. Endvidere indgår strandsten og sten fra bjerge, sten med ansigter, sten med mos, sten med spændende strukturer.

Anne-Mette Kristensen

Anne-Mette Kristensen: Motiverne er spontant abstrakte, men når akvarelteknikken anvendes, kan motiverne værre naturalistiske. Ofte anvendes æg-tempera maleteknik, hvor æg og olie bruges som malemiddel.

Lone Merete Belhage

Lone Merete Belhage: Billederne kan ofte lede tankerne hen på varme og Mexico. Det figurative kombineres med det abstrakte, hvilket i særlig grad kommer til udtryk, når der males dyr.

Udstillingsperiode: 11. februar - 12. marts 2006.

Jens Clausen

Hos Jens Clausen er farverne i fokus, mens motivet kommer i anden række. Billederne bliver på den måde lidt abstrakte, men der er liv i billederne. Jens Clausen fortæller: ” Mange af mine billeder forestiller faldende vand som gennembrydes af lys og lysstriber. På den måde frembringes et helt specielt farvespekter. Jeg maler mest med akrylfarver og spartelen er et af mine favoritredskaber.”
På udstillingen viser Jens Clausen en lang række billeder med relation til ”Himmel og hav(n).” Hans boligmæssige udgangspunkt er det sydlige Lolland i nærheden af Rødby, og man vil derfor kunne se solnedgangsbilleder og aftenstemninger fra lokale steder i nærheden af bopælen.

Jens-clausen-septembersoln.jpg (53105 byte)

Susanne McIntyre

Susanne McIntyre har malerier, collager og ”godt skrot” med på udstillingen. Det er på ture i naturen langs hav eller havn, at Susanne McIntyre finder sine materialer samt får sine ideer. Arbejdet fortsætter siden i hendes arbejdsskur, som er placeret nær havnen, eller på hendes loftsværelse, som ”er under himlen”, som Susanne McIntyre fortæller.
På udstillingen medbringer Susanne McIntyre også nogle særlige malerier, som hun kalder ”rustikoner”. Navnet relaterer til såvel farvevalg som emnevalg.

maaneskinstur.jpg (235503 byte)

Tina Terese Poulsen

Tina Terese Poulsen fremstiller glas, der ikke alene er smukt at se på, men også kan tåle at blive brugt.  Hun er meget fascineret af kombinationen mellem glas og ædelmetaller, som f. eks. guld, sølv, kobber og messing. Her er det i særlig grad det uforudsigelige, der fascinerer Tina Terese Poulsen.

”Jeg søger med mit glas at opnå mønstre, farver og udtryk, der glæder øjet igen og igen”, fortæller Tina Terese Poulsen. ”Jeg søger i mit arbejde også de rene enkle linier, der passer til tidens minimalistiske stil.”

Tina-Poulsen.jpg (52413 byte)

Udstillingsperiode: 18. marts - 23. april 2006.

Minimaludstilling

Sidste år lukkede ”Varmegalleriet” i Kastrup. De havde en årlig minimaludstilling, hvor mange malere var repræsenteret med værker i minimal størrelse, nemlig maksimalt 30 x 35 cm. Denne udstillingsform har Galleri Bagatel overtaget. Vi har også overtaget en række kunstnere fra ”Varmegalleriet”.

På udstillingen i Galleri Bagatel vil 40 malere hver med 3 billeder være repræsenteret. Det drejer sig om følgende malere:

Lisbeth Mohr Mikkelsen, Kenneth Olsson, Berta Bak, Birgit 
Gerneke, Inge Selmer, Jørgen Juel, Gabriela Strøm, Annette Grage, Pernille Toft Lund, Lykke Østerlin Koch, Peter Macholm, Mikkel Wulff Iversen, Ernst Christiansen, Susan Haladyn, Rikke Larsen, Anna Elmøe, Kirsten Bechmann, Anna Skov Hassing, Lone Villaume, Heins Madsen, Pia Bendtsen, Helle Ranvier, Ib Meyer, Tom M. Jensen, Marianne Tümler, Erik Brøndum, Helen Nagel, Hanne Højfeldt, Carla Thonsgaard, Edel Bærskog, Pia Stuer Lauridsen, Karin Mølgård, Gitte Schomacker, Finn Holm, Viktor Kiel, Grete Tranberg, Jeff Ibbo, Marianne Brink, Lone Belhage og Helle Damgaard.

Foruden disse malere vil keramikeren Marianne Sørensen udstille.

DSC00001.jpg (258407 byte)  DSC00003.jpg (274753 byte)  DSC00004.jpg (308699 byte)

DSC00007.jpg (252826 byte)  DSC00008.jpg (183311 byte)  DSC00010.jpg (267128 byte)

DSC00011.jpg (156664 byte)  Far's-får.jpg (78535 byte)

Udstillingsperiode: 27.maj - 25. juni 2006.

Grete Rostock

Grete Rostock er født på Vesterbro, og uden at nævne en dames alder ligger det tilbage til krigens tid. Oprindelig er Grete Rostock uddannet porcelænsmaler, og indtil for få år siden boede hun i Albertslund. Hun har således også et billede med titlen ”Udsigt fra Herstedhøje” med på udstillingen. Med Galleri Bagatels beliggenhed i Herstedøster Landsby op til Herstedhøje må man sige, at maleriet er yderst lokalt.
Inspirationen til sine billeder henter Grete Rostock ellers fortrinsvis gennem sine rejser i Norden inklusiv Island og Færøerne. Hun har ikke lagt sig fast på en bestemt stilart eller metode. ”Jeg lader alle nye tanker, metoder og materialer inspirere og udfordre mig,” siger Grete Rostock og tilføjer, ”nogle gange går det galt, og andre gange giver det mig mod på at arbejde videre.”

udsigtfraherstedhoje.jpg (195494 byte)

Heidi-Sinnet.jpg (42575 byte)

Heidi Sinnet

Heidi Sinnet tilhører den yngre gruppe af malere, idet hun endnu ikke har rundet de 30. Hun er uddannet grafisk tegner, men har siden 2004 valgt at fordybe sig i kunsten. ”Jeg kombinerer de abstrakte farveblandinger med figurative elementer, så et interessant og harmonisk udtryk opstår,” fortæller Heidi Sinnet. Der anvendes mange forskellige teknikker i Heidi Sinnets billeder såsom akryl, collage, serigrafi, tusch og spray. I billederne mikses det abstrakte med det figurative, de bløde former med lige linier og brækkede farver med sort og hvid.
Heidi Sinnet er tillige uddannet feng shui-konsulent, og hun fortæller, at hun også anvender feng shui-principperne i sin kunst.

Kirsten Bechmann

Kirsten Bechmann er en meget alsidig kunstner, som arbejder med såvel maleri som keramik. På den aktuelle udstilling er det nyere keramiske værker, Kirsten Bechmann møder frem med. Der er et bredt spekter repræsenteret, men i særlig grad er Kirsten Bechmann kendt for sine keramiske figurer af fugle og katte.

fugle.jpg (61316 byte)

Udstillingsperiode: 5. august - 3. september 2006.

Gitte Quist Jacobsen

Gitte Quist Jacobsen har altid været tiltrukket af oliepastellens kraftfulde farver, hvad enten de er lyse eller mørke, hidsige eller milde. ”Jeg kan køre rundt og molestere til uigenkendelighed,” fortæller Gitte Quist Jacobsen, ”men jeg anvender også tusch og acryl såvel solitært som i blandform.”
For tiden er Gitte Quist Jacobsen motivmæssigt meget optaget af to så forskellige elementer som huse og brystbilleder. Husene skal ses som arketypiske symboler for selvet, mens brystbillederne skal ses som en slags intimsfære, man ikke kan blive fri for. Selv siger Gitte Quist Jacobsen: ”Mine hus- og brystbilleder befinder sig på grænsen mellem et indre og et ydre landskab og repræsenterer som sådan mødet mellem selvet og omverdenen. Mellem den måde vi definerer os selv på og ubønhørligt bliver defineret af andre.”
Gitte Quist Jacobsen henter endvidere inspiration fra dyreverdenen og små sjove eller skæve eksistenser, som bliver skildret i deres mangfoldige former for væren.

gitte-quist-jacobsen2.jpg (34722 byte)

ole-lassen2.jpg (51368 byte)

Ole Lassen

Ole Lassen arbejdede i mange år med kul og blyant, men har nu helt helliget sig olie og acryl. Motivmæssigt har Ole Lassen bevæget sig fra landskaber, hvor inspirationen blev hentet på rejser i Europa og Skandinavien, til det mere abstrakte. Men himmel, hav, skyer og bjerge samt Provence og Toscana giver fortsat inspiration til malerierne.

Om sit stilskifte fortæller Ole Lassen: ”Jeg er tiltalt af farvernes spil, og i det abstrakte maleri er det jo fortrinsvis farvekompositionen, der er vigtig. Tolkningen overlades til beskueren og dennes fantasi. Måske rammer det så noget, og man får en god oplevelse”.   

Kirsten Andersen

Kirsten Andersen, der ligesom Ole Lassen er lokal Albertslunder, udstiller spændende og varieret keramik. Alle hendes arbejder er kommet til verdenen uden brug af drejeskive. Alt bliver bygget op i enten pølse- eller pladeteknik. Figurer formes dog af en hel lerklump, som bliver skåret i flere stykker og udhulet, hvorefter de igen sættes sammen. Glaseringen kan ofte foregå over flere gange for at opnå det bedste og smukkeste resultat.

kirsten-andersen2.jpg (40484 byte)

Udstillingsperiode: 9. september - 8. oktober 2006

Peter Macholm

Når man ser Peter Macholms billeder skal man forestille sig år 2020. 
Her fortæller Peter Macholm: ”Mit atelier er et rumskib på vej ud i universet. Her bor der væ-sener med ben så store som rundetårn og huse med sjæl og hår. På Mars mødte jeg mange glade, store og små søde folk.” Med denne inspiration som baggrund skal man se på Peter Macholms billeder. Han har dog også ladet sig inspirere af New Yorks store skyskrabere samt de fantastiske grotter, bjerge og figurer fra Ringenes Herre. Alt i alt kommer såvel en konkret som en mere farverig verden til udtryk i billederne.



Peter-Macholm.jpg (41995 byte)

Nofle-Lustu.jpg (375684 byte)

Nøfle Lustü

Nøfle Lustü har i en lang årrække arbejdet for Bjørn Wiinblad. Dette kombineret med Nøfle Lustüs uddannelse som illustrator kommer klart til udtryk i hans billeder. 
Inspirationen til de konkrete motiver finder Nøfle Lustü så i eventyrets verden. ”Jeg skal også erkende, at den fremmedartede kunst fra Asien og Mexico i udpræget grad inspirerer mig,” fortæller Nøfle Lustü.


Inger Lill Madsen

Inger Lill Madsen er oprindelig fra Norge, men har nu i mange år boet i Albertslund. For nog-le få år siden havde Inger Lill Madsen sin første udstilling med hendes spændende keramik.
Det er derfor med stor tilfredshed, at Inger Lill Madsen har fundet mulighed for også at udstil-le i ”hendes egen” by.
Når Inger Lill Madsen arbejder med leret, sket det ofte uden, at hun har en klar tanke for slutproduktet. ”Så opdager jeg et dameben i formen,” fortæller Inger Lill Madsen, ”og så bli-ver det det eller flere dameben!”
I mange år var Inger Lill Madsens foretrukne glasur den sorte farve. Men på det seneste er der kommet lidt finere og sartere glasurer ind i billedet. ”De skal minde mig om akvarel-billedet farvemæssigt.”
På udstillingen har Inger Lill Madsen såvel skulpturer som krukker og vaser.

Inger-Lill.jpg (29646 byte)

Udstillingsperiode: 14. oktober - 19. november 2006
hattedame9.jpg (83687 byte)

Damer 

Lørdag den 14. oktober 2006 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på sin nye udstilling.

Der er denne gang tale om en temaudstilling med overskriften ”DAMER”. 

Temaet må jo siges at have sin egen store bevågenhed for cirka halvdelen af befolkningens vedkommende. Men i kunstens verden har damer jo også ofte været motivet for de forskellige kunstnere, og mange af de store kunstværker er da også om eller med damer, hvem kender ikke ”Mona Lisa”?

Kristine-Engelund.jpg (33499 byte)

Selve motivet har ikke kun inspireret de mandlige kunstnere. På Galleri Bagatels udstilling er der således også et flertal af kvindelige kunstnere. Men motivet er faktisk også samtidig meget bredt, selv om det umiddelbart lyder snævert. Man vil således på udstillingen kunne se tykke damer, tynde damer, afklædte damer, påklædte damer, glade damer, vrede damer, råbende damer, hattedamer, osv.

Der er 12 kunstnere, der deltager i temaudstillingen. De dækker maleri og keramik. 

Malerne er: Anna Skov Hassing, Susan Schomacker, Jeff Ibbo (også keramik), Heins Madsen, Karin Mølgård, Lone Villaume, Kristine Engelund og Gabriela Strøm. 
Keramikerne er: René Wulff Iversen, Grethe Tranberg, Lise Iversen og Ingrid Ebbesen.

Udstillingsperiode: 25. november 2006 - 14. januar 2007

Juleudstilling i Bagatel

De to malere er Karen Brinck og Ann Elizabeth Rasmussen, som begge har deres base omkring Ringsted.

 Karen-Brinck1.jpg (79098 byte)   Karen-Brinck2.jpg (69491 byte)

Karen Brinck er uddannet kunsthåndværker, men har i de senere år forfulgt en gammel drøm om at få mere tid til den store interesse maleriet. Hendes billeder er overvejende naivistiske og koloristiske. Motiverne er ofte kvinde- og pigeansigter, men en kat optræder ikke sjældent i billedet. ”Min fortid som kunsthåndværker bevirker også,” fortæller Karen Brinck, ”at jeg går grundigt til værks med malerierne. Jeg lægger mange farvelag på, og samtidig er jeg også med i de helt basale processer såsom opspænding af lærreder og fremstilling af blændrammer.”

Ann Elizabeth Rasmussen har i en fjernere fortid ladet sig uddanne som dekoratør. I de sidste 17-18 år har maleriet taget over. Ann Elizabeth Rasmussen anvender såvel akrylmaling som olie og kridt. Hun gør samtidig brug af en blandeteknik. ”Jeg maler, fordi jeg ikke kan lade være,” fortæller Ann Elizabeth Rasmussen, ”og samtidig er jeg meget fascineret af, at underbevidstheden og bevidstheden arbejder sammen.”

Farvemæssigt er der ”knald” på Ann Elizabeth Rasmussens billeder. Den kraftige røde farve trænger sig ofte på i hendes overvejende non-figurative billeder.

Ann-Elizabeth-Rasmussen1.jpg (39089 byte)

Forside