Østerbromalere på Bagatel

Galleri Bagatel har lørdag den 9. januar 2016 kl. 14.00 – 16.00 fernisering på en gruppeudstilling med malere fra ”Kunst 2100”, som dækker over en gruppe af kunstnere, der alle har tilknytning til Østerbro i København. I alt udstiller seks malere Anette Haslund, Anne Hjarnaa, Cecilie Witthøft, Annelise Pragner, Henrik Schmidt og Svend Juul samt en stenskulptør Hugo Hannibal.

21002.jpg (131262 byte) 21003.jpg (80821 byte) 21005.jpg (90692 byte) 21006.jpg (86472 byte) 21007.jpg (128169 byte) svend-juul.jpg (79133 byte) 21001.jpg (88879 byte)

Fællestrækket for de udstillende kunstnere er således deres bopæl. Udstillingen er derfor også meget mangeartet med vidt forskellige udtryk. 
Annette Haslunds billeder tager udgangspunkt i børnenes fantasi og eventyrverden. Motiverne hentes i en spændende og farvestrålende natur og dyreverden.
I Anne Hjarnaas billeder er der stilmæssigt en balancering mellem det naturalistiske og det abstrakte, som udtrykker såvel dramatisk energi som poetisk ro i et dynamisk samspil. 
Cecilie Witthøft er fascineret af graffiti, vægmalerier, tegn og symboler. Det kommer da også til udtryk i hendes kollager og mixed media på hørlærred, hvor der et univers af farver, former og symboler. Ord, tal og tekster medvirker til at forstærke udtrykket. 
Annelise Pragner henter en stor del af sin inspiration til billederne i Provence. Det er de gamle mures struktur og farver i Provence samt vor tids industrielle forfald, der kan genfindes i Annelise Pragners billeder.
Svend Juuls billeder kan karakteriseres som farverige og abstrakte, hvor det ofte er hverdagens mangeartede indtryk, der er inspirationen til det billedmæssige udtryk. 
Den sidste maler i gruppen er Henrik Schmidt, som udtrykker sig figurativt og meget farverigt.
På galleriets podier udstiller Hugo Hannibal sten. Det er sten, som Hugo Hannibal har fundet rundt omkring, skåret dem til og ”genskabt” dem ved at indbygge glas i strukturen, hvilket giver stenen et nyt liv.

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har bortset fra ferniseringen lørdag den 9. januar åben søndage kl. 12-16.
Udstillingen løber frem til søndag den 14. februar 2016.

Lokale kunstnere på Bagatel

Lørdag den 20. februar 2016 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med malerne Tove Brønden og Jørgen Kjeldergaard. Begge malere er lokale med bopæl i Albertslund. Jørgen Kjeldergaard er så meget mere lokal, idet han ligesom
Galleri Bagatel er bosiddende i Herstedøster Landsby.

Jorgen-Kjeldergaard-2.jpg (173360 byte)

Jørgen Kjeldergaard

Jørgen Kjeldergaard er medstifter af den 5 mands store malergruppe Malvin, der er hjemmehørende på Østerbro. I sit arbejde med maleriet er spartelen Jørgen Kjeldergaards foretrukne redskab. Han lader sig inspirere af farvernes sammensmeltning i personer og motiver. Det giver beskueren mulighed for at gå ind i billedet og opfatte sin egen historie.

Tove Brønden

H. C. Andersen har udtrykt, at rejse er at leve. Tove Brønden fortæller på den baggrund, at for hende er at male at leve. ”Jeg kan ikke lade være med at male,” fortæller Tove Brønden. Lærred og farver er et middel til fordybelse, og der bliver malet efter gehør, hvor penslen er instrumentet til udtrykket, hvor detaljen siden går over i de større linjer i maleriet. Inspirationen henter Tove Brønden i naturen og på rejser. Og endelig er en frodig fantasi også meget medvirkende til de færdige billeder. Og på den baggrund har Tove Brønden også meget forskelligartede billeder.

Tove-Bronden.jpg (103194 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben søndage kl. 12-17.
Udstillingen løber frem til og med 27. marts 2016.

Tilbage til Albertslund

Lørdag den 2. april kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med Inge Hedegaard og Doris Eiler Pedersen.

Mols-marker.jpg (205770 byte)

Inge Hedegaard

For Inge Hedegaard er der med udstilling på Galleri Bagatel tale om en tilbagevenden til Albertslund. Hun havde nemlig sit virke for ca. 35 år siden som lærer på nu nedlagte Kongsholmskole. Siden er det blevet Jylland, mere specifikt Mols, der er Inge Hedegaards hjemmebase. Og netop Mols er en tydelig inspirationskilde til Inge Hedegaards malerier. Så megen natur slår helt naturlig igennem. Samtidig er der ofte en ”historie” i Inge Hedegaards billeder. Inge Hedegaard har også konkretiseret ordsprog og talemåder igennem sine billeder. Senest er det en rejse til USA, der er kommet til udtryk gennem Inge Hedegaards billeder. Selve malemåden kan nærmest betegnes som ekspressiv koloristisk, og Inge Hedegaard vedgår også, at hun er meget inspireret af 1920’ernes tyske kolorister.

Doris Eiler Pedersen

Udstillingens anden maler er Doris Eiler Pedersen. Her er tale om billeder, hvor Doris Eiler Pedersen lader fantasien slå sig løs. Og motiverne rækker lige fra fabler til mennesker i det skjulte. Billederne indbyder til, at man går på opdagelse i dem, hvor man så kan finde finurlige ting.
På podierne udstiller Doris Eiler Pedersen forskellige figurer/skulpturer/vaser. Her er tale om ”genbrugsguld”, idet Doris Eiler Pedersen rundt omkring på loppemarkeder finder ”sjove ting”, som får nyt og anderledes liv i Doris Eiler Pedersens hænder. Der bliver malet, dekoreret og sat sammen på en ny og spændende måde.

Doris-1.jpg (95874 byte)           Doris-2.jpg (100496 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben søndage kl. 12-17.
Udstillingen løber frem til og med 16. maj 2016.

Forside