Oplevelser på Bagatel

Mens vinteren hersker over landet, og man måske allerede begynder at længes efter forårets komme, kan man på Galleri Bagatel få sig en oplevelse at lune sig ved. Lørdag den 8. januar 2011 kl. 14.00 har galleriet nemlig fernisering på en udstilling med maleren Anneli Lei Laursen, keramikeren Mona Jahn og Ulla S. Fleischer, der udstiller billeder, hun selv benævner foto/grafik.

Anneli Mei Laursen

Anneli Mei Laursen, der arbejder under kunstnernavnet MEI, har tegnet og malet i mere end 50 år, men først for ca. 6 år siden blev det mere seriøst. Det primære i MEIs billeder er farverne og formerne. Der arbejdes med såvel blide som stærke nuancer, og motiverne er både abstrakte og figurative. Selv fortæller MEI: ”De fleste af mine billeder bliver til i mit hoved som en slags magisk deja-vu, og samtidig bliver jeg utrolig inspireret af de mennesker, jeg træffer omkring mig.”

Anneli.jpg (29638 byte)

DSCN2012-(1).jpg (57133 byte)

Ulla S. Fleischer

Det er ikke maleri, det er ikke foto, og det er ikke grafik. Ulla S. Fleischers billeder kan ikke lige sættes i bås. Hun benævner selv sine billeder for foto/grafik, en stil hun har nået efter mange års arbejde med alverdens teknikker. 
Oprindelig er Ulla S. Fleischer uddannet reklametegner, og det er givet derfra, at det grafiske i hendes billeder har sin oprindelse. Selv fortæller hun da også, at hun ser det grafiske i det små, i skygger, i farver, i vandet, ja stort set alle vegne. Denne inspiration har så givet sig udslag i udstillingens fine og præcise billeder, der både rummer fotoets og grafikkens virkemidler.

Mona Jahn

Mona Jahn vil på udstillingen vise finurlige figurer, som er lavet i stentøj eller raku. Ofte er det damer, der bliver resultatet af Mona Jahns arbejde, men det kan også være sjove figurer eller keramikbilleder. Nogle gange bliver leret rakubrændt, hvor Mona Jahn får rakubrændingens uforudsigelige farvespil. Når hun arbejder med stentøjsler vælger Mona Jahn ofte efter glaseringen at tørre noget af glasuren væk, hvorved hun opnår en flot effekt. 

Mona-Jahn.jpg (73836 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby har åben lørdag og søndag kl. 12-17. Udstillingen løber frem til 6. februar.

Det bringer os frem!

Denne gang er temaet ”Det bringer os frem!”. Seks malere og to keramikere er gået sammen om årets tema. De seks malere er Lone Christensen, Lene Skagen, Ib Meyer, Birthe Lindhardt, Eva Nissen og Mia Cara. Keramikken står Peter Durlev og Renata Cassiano for.
002-(2).jpg (113499 byte)  006.jpg (110407 byte)  004-(2).jpg (170723 byte)

Galleriet har efterhånden tradition for én gang årligt, at have en temaudstilling. De foregående år har det således været ”Vand”, ”Damer” og ”Par på alle måder”. Kunstnerne præsenteres i god tid før udstillingen for temaet og har så mulighed for at tilslutte sig – og tid til at male temabillederne. Rammerne er således givet, men fortolkningen ligger naturligvis hos den enkelte kunstner. Resul-tatet ses først på selve ferniseringen. Men stilmæssigt dækker malerne meget bredt. Der er den naive maler, den figurative maler, den rent abstrakte maler og så malere, der slet ikke vil sættes i bås. 
Og hvad har de så fået ud af temaet? Det, der bringer os frem, kan være fly, biler, sporvogne, tog, cykler, busser og så videre, men det kan jo også være det glade smil eller den kønne pige, der bringer os frem på en anden måde en den rent fysiske. Mulighederne er mangfoldige. Resultaterne kan beskues på Galleri Bagatel.

007-(2).jpg (98363 byte)   008-(2).jpg (109652 byte)

For malernes vedkommende har Birthe Lindhardt, Lene Skagen, Lone Christensen og Ib Meyer tidligere udstillet på Galleri Bagatel, mens der er tale om debut for Eva Nissen og Mia Cara.

På podierne udstiller Peter Durlev keramik sammen med partneren både her og privat Renata Cassiano. Peter Durlev har fortrinsvis stået for udformningen af keramikken, mens bemalingen siden har været lagt i hænderne på Renata Cassiano. De har haft lidt friere rammer end malerne i forhold til temaet, men har alligevel med flere af deres ting udtrykt sig meget loyalt over for ”Det bringer os frem!”. I øvrigt har Peter Durlev også tidligere udstillet i galleriet.

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby, har åben lørdag og søndag kl. 12-17. Udstillingen løber frem til den 13. marts 2011.

Blandede bolsjer på Galleri Bagatel

Lørdag den 19. marts 2011 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med malerne Mette Hansgaard og Susanne Krogshede samt keramikeren Stine Stenfatt West.

Mette Hansgaard

Mette Hansgaards billeder er som farverige blandede bolsjer, nogle er søde – andre syrlige, stær-ke eller på kant til det grænsesøgende. Til udstillingen medbringer Mette Hansgaard såvel billeder i akryl som akvareller. Fælles for billederne er, at de rummer en abstrakt-surrealistisk dimension, fordi sammenhængen i første omgang kan virke urealistisk eller uladsiggørlig. Desuden er det nog-le meget fantasifulde værker, som Mette Hansgaards pensel skaber via paletten.

Mette-Hansgaard.jpg (119284 byte)

susanne-krogshede.jpg (96366 byte)

Susanne Krogshede

I Kunstavisen er maleren Susanne Krogshede blevet tituleret som nutidens ko-maler. Selv fortæller Susanne Krogshede: ”Mit yndlingsmotiv har igennem en årrække været dyr med en særlig kærlig-hed til koen. Jeg forsøger at finde køernes sjæl og give dem et individuelt indtryk, - ofte med en snert af humor.” I flere af Susanne Krogshedes billeder kommer humoren også til udtryk ved titler-ne såsom ”Anders And og Ko” og ”So-du-ko”.

Stine Stenfatt West

For såvel Mette Hansgaards som Susanne Krogshedes vedkommende er der tale om, at de tidli-gere har udstillet på Galleri Bagatel. Derimod er keramikeren Stine Stenfatt West ny på Galleri Bagatel. Hun udstiller på podierne i galleriet figurer i forskellige former for stentøjsler. Med bag-grund i studier efter levende model beskæftiger Stine Stenfatt West sig ofte med menneskekrop-pen i forskellige afskygninger. Det går fra det helt naturalistiske til det mere groteske. Den ofte lidt rå overflade dækker over et sikkert greb om anatomien og giver hver enkelt skulptur et levende udtryk. Selv supplerer Stine Stenfatt West: ”Mange af figurerne fortæller en historie, som skabes i beskuerens sind ved betragtning og berøring af figuren. Og fortællingen behøver ikke at være den samme fra person til person.”

Stine-Stenfatt-West.jpg (28307 byte)

Tidligere viceborgmester på Bagatel

Galleri Bagatel byder lørdag den 16. april 2011 velkommen til to nye lokale Albertslundmalere, nemlig Henry Knudsen og Bent Nielsen, hvor der er fernisering kl. 14.00-16.00.

Godt nok er de to herrer nye på Galleri Bagatel, men samtidig siger deres dåbsattest, at der er tale om to personer i en mere moden alder.

Henry Knudsen

Således har Henry Knudsen også en fortid som politiker igennem mange år i Albertslund, hvor han også var viceborgmester i en årrække.
Nu er det maleriet, der blandt andet optager Henry Knudsens fritid. Billederne bliver ofte til i havehuset i Kallerup, hvor tankerne går til smukke landskaber, farverige folkefærd og historiske steder i Spanien, Portugal og Grønland, hvilket efterfølgende kommer til udtryk i billederne. En sejltur i Caribien har også tjent som inspiration til billederne.

henry-knudsen.jpg (75267 byte)

Bent-Nielsen.jpg (86098 byte)

Bent Nielsen

Bent Nielsen har efter 36 års arbejde inden for KTAS/TDC nu kastet sine kræfter ind i maleriet. Det er således også blevet til adskillige ophold på kunsthøjskoler, som yderligere har skubbet til Bent Nielsen, der ellers har tegnet og malet hele sit liv. I de seneste 8 år har det dog været mere seriøst.
Bent Nielsen arbejder med såvel olie som akryl og akvarel. Motiverne er ofte meget farvestrålende samtidig med, at der kan være såvel abstrakte som figurative billeder.

Doris E. Pedersen

På udstillingen udstiller yderligere en maler, nemlig Doris E. Pedersen. 
Doris E Pedersen har tidligere udstillet på Galleri Bagatel, og vender nu tilbage med nye billeder. Oprindelig har Doris E. Pedersen haft sit udkomme gennem arbejde med kostumer, men nu er det en anden art af den kunstneriske side, nemlig maleriet, der optager Doris E. Pedersen. Motiverne går meget bredt, men form og farve er prioriteret meget højt i Doris E. Pedersens billeder.

Doris-E.jpg (122002 byte)

Minimaludstilling

Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby afvikler igen i år sin Minimaludstilling, hvor billederne maksimalt må fylde 30 x 30 cm. Denne gang er der fernisering lørdag den 28. maj kl. 14.00, og udstillingen løber frem til 26. juni.
minimal-2011-055.jpg (110881 byte) minimal-2011-052.jpg (89982 byte) minimal-2011-049.jpg (116992 byte) minimal-2011-051.jpg (183438 byte) minimal-2011-058.jpg (99907 byte)
De udstillende kunstnere har fået en begrænset vægplads stillet til rådighed, hvilket medfører, at der vil være mange forskellige kunstnere repræsenteret. Mere konkret har 38 malere indvilget i at deltage i udstillingen. Denne mangfoldighed giver naturligvis også, at der vil være et bredt spekter af malergenrer repræsenteret. Der vil dog også sædvanen tro være en større gruppe af ”De Danske Naivister” med Jan Thomas, Carla Thonsgaard, Ib Meyer, Lone Villaume etc.
På podierne i galleriet udstiller keramikeren Eric Landon, der var med på den allerførste udstilling i galleriet for 9 år siden. Nu vender han tilbage med helt nye keramiske udtryk.

Lokale malere på Bagatel

Lørdag den 13. august kl. 14.00 har Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby fernisering på sæsonens første udstilling. Galleriet har hentet tre lokale malere ind til udstillingen. Det drejer sig om Else Pedersen, Rita Larsen og Inger Egerup. Den førstnævnte er fra Albertslund, mens de to sidstnævnte begge bor i Glostrup.

Fælles for de tre malere er, at de er rimeligt nye inden for udstillingsverdenen. Derimod er de meget forskellige i deres udtryksformer.
Else Pedersen
Else Pedersen arbejder med tusch og tørpastel på håndgjort papir, laver frottager (gnidebilleder) med pastel og graffit på japanpapir, som overføres til lærred, hvor Else Pedersen arbejder med akryl.
Inspirationen til sine arbejder henter Else Pedersen fra naturens mangfoldige former og strukturer, hvilket kan blive helt konkret gennem ting, hun samler op. Naturens mangfoldighed er også kommet til Else Pedersen gennem adskillige rejser i Mellemøsten og i det mauriske Spanien. Endelig er Else Pedersen påvirket af barndommens mange besøg på etnografisk samling på Nationalmuseet og på Kunstindustrimuseet (moderen tegnede vævemønstre).
Samlet fører alle Else Pedersens input til et collageagtigt udtryk.

DSC_0219.jpg (58301 byte)

IMG_1246_1-(2).jpg (84488 byte)

Rita Larsen
Blomster, landskaber og skønne haver er den væsentligste inspiration for Rita Larsen. Og disse inspirationskilder bliver fundet gennem såvel lange ture som rejser i udlandet. Her bliver der også taget en lang række fotos, som så hjemme bliver taget frem, hvor det kan føre til overførsel på lærredet. Men ugebladenes smukke fotos kan også give inspiration til malerierne.
Inger Egerup
Inger Egerup maler abstrakt med et element af genkendelighed i billederne. Samtidig vælger Inger Egerup meget stærke farver til sine billeder. Selv fortæller Inger Egerup: ”Jeg arbejder meget spontant, og jeg nyder at se et hvidt lærred forvandle sig. Samtidig eksperimenterer jeg meget med akryl, oliefarver, tusch og collager i mine billeder.”
På udstillingen vil der i øvrigt være et billede, som Inger Egerup en dag gik hjem og malede efter et besøg i galleriet. Her var hun blevet inspireret af et træ, der står lige uden for galleriet. Men også et besøg i Cisternerne har givet inspiration til et af udstillingens malerier, hvilket også en række rejseminder har gjort.

004.jpg (81924 byte)

Malerier med struktur og knald på

Lørdag den 17. september 2011 kl. 14.00 har Galleri Bagatel i Herstedøster Landsby fernisering på en udstilling med to malere og en glaskunstner. Malerne er Susan Haladyn og Hans Degner, mens glasmageren er Marian Brogaard.
Susan Haladyn
Susan Haladyns malerier er holdt meget i de brunlige og gyldne farver. Hertil kommer, at malerierne tilsættes lidt blåt og sort/hvidt. Kendetegnende for billederne er også, at Susan Haladyn får lagt strukturer ind i dem. Det sker naturligvis ganske bevidst, men Susan Haladyns arbejdsproces med at arbejde gennem en længere periode med et billede, hvor der lægges lag på lag, giver også naturligt disse strukturer. 
Inspirationen til sine billeder henter Susan Haladyn såvel i det nære med hverdagsstemninger som i nogle af hendes mange rejser. Og når der så skal males, sættes der høj musik på, hele huset inddrages og tid og sted glemmes.

Susan-Haladyn.jpg (148490 byte)

Hans-Degner.jpg (310958 byte)

Hans Degner
Hans Degner har tegnet utroligt meget i mere end 25 år. Nu har han imidlertid kastet sig ud i malerierne, hvor spartelen er hans trofaste følgesvend. Og Hans Degners billeder er der fuld knald på. Det er farvestrålende abstrakte billeder, så de, som Hans Degner siger, ”banker ind i hovedet på folk”. 
Hans Degner fortæller også, at han jo gerne har en tanke om billedets udtryk, når han står ved det blanke lærred, men ganske kort inde i malerprocessen tager billedet over. Det er således mere maleriet end Hans Degner, der bestemmer det endelige udtryk.
Marian Brogaard
På podierne i galleriet vil der være glasfade og glasskåle af keramikeren Marian Brogaard. Fadene er fortrinsvis holdt i farverne gul/hvid/orange og hvid/sort/rød. Marian Brogaard vil også udstille nogle figurer, hvor inspirationen fra Pippi Langstrømpe ikke kan skjules.

Marian-Brogaard.jpg (138781 byte)

Udstillingen på Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50, er åben lørdag og søndag kl. 12-17,
og løber frem til 16. oktober 2011.

Genkendeligheden i højsædet

Lørdag den 22. oktober 2011 kl. 14.00 har Galleri Bagatel fernisering på en udstilling med malerne Dorthe Taxbøl og Lise Dahl samt keramikeren Nils Hyberts Kjeldsen.
Som en rød tråd gennem udstillingen går genkendeligheden. Alle tre kunstnere udstiller værker, hvor man i højere eller mindre grad kan finde noget, ”man har set før”.
Dorthe Taxbøl
Dorthe Taxbøl har altid haft det figurlige maleri som sin store interesse. Og i særlig grad har hun malet mennesker, men i de sidste år har kæledyr dog også sneget sig ind i motiverne. Dorthe Taxbøls malerier er som oftest meget farvemættede og fremkalder tit et lille smil. Det er da også ganske forskelligt, hvorfra Dorthe Taxbøl henter sin inspiration til malerierne. Som hun selv siger, så kan det være ”en grisestald i Nordjylland, en masai landsby i Kenya eller en markedsplads i en storby”.
Materialemæssigt breder Dorthe Taxbøl sig meget. Det kan være olie, akvarel, kridt, fedtfarve, plakatfarve, men senest er hun begyndt at eksperimentere med at male på plexiglas.

krage-soger-002.jpg (105265 byte)

Lise-Dahl.jpg (134915 byte)

Lise Dahl
Lise Dahl udstiller for første gang på Galleri Bagatel. Hvor Dorthe Taxbøls malerier er mere konkrete i deres genkendelighed, har Lise Dahls billeder en fantasiverden bestående af mennesker, dyr og fabelvæsner, der er afbildet på en barnlig og umiddelbar facon. De fascinerende motiver understøttes med meget stærke farver i en nærmest ekspressionistisk stil.
Om sin inspiration til billederne fortæller Lise Dahl, at det kan være oplevelser i andre kulturer og det anderledes lys, hun møder på sine rejser. Og disse kilder vælger hun at udtrykke billedligt frem for med ord.

Nils Hyberts Kjeldsen
Nils Hyberts Kjeldsen vælger overvejende fugle som motiv til sine keramikskulpturer. Disse fugle kan være såvel virkelige som uvirkelige, men de er altid bygget op om virkelig fugles kroppe. De senere år har Nils Hyberts Kjeldsen arbejdet meget med motivet ”Skæbnefugle”. Skæbnefuglene kan opfattes som værende kontakter og budbringere for den gamle nordiske skæbnegudinde Urd, som er til stede ved alle menneskers fødsel. Skæbnefuglene er ligeledes til stede ved fødslen, og det betyder, at fuglene kan udtrykke og viderebringe alle de menneskelige følelser og tanker og netop skæbner, der åbenbares ved fødslen.
Der er dog også andre fugle end Skæbnefugle fra Nils Hyberts Kjeldsens hånd, men der tilstræbes ikke en imitation af naturen. I stedet prøver han at lægge en fortælling om livets begyndelse, dets gennemlevelse, dets afslutning og deltagelse i den verden, som materialet er skabt af.

Fuglehoved.jpg (66545 byte)

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby, har åben lørdag og søndag kl. 12-17. Udstillingen løber frem til 20. november.

Juleudstilling

Dagene bliver nu kortere og tiden indbyder til hygge. Sammen med hygge forbinder man ofte også traditioner, og traditionen tro holder Galleri Bagatel igen i år sin juleudstilling. Der er fernisering lørdag den 26. november kl. 14.00. På juleudstillingen udstiller malerne Vagn E. Hansen og Svend Juul.
Vagn E. Hansen
Vagn E. Hansen havde på Mols en onkel, der var bonde. Han spurgte Vagn E. Hansen om han kunne tegne en hest. Og det fortæller Vagn E. Hansen, at han har forsøgt lige siden. Samtidig har Vagn E. Hansen arbejdet med politikerportrætter. På udstillingen kommer denne kombination af heste og politikere da også til udtryk i billederne. Selv fortæller Vagn E. Hansen: ”Gå væk skygge og lad solen skinne. Dette er udgangspunktet for heste, der kæmper om opmærksomheden på udstillingen. Det er samtidig min hensigt at påpege, at den korteste vej mellem politiker og vælger er et smil.” 
På udstillingen vil der således bl. a. være malerier med heste, der leger karneval og har klædt sig ud som politikere.

vagn-e.jpg (84485 byte)

Svend-Juul.jpg (120255 byte)

Svend Juul
Svend Juul beskriver selv sine billeder som farverige abstrakte. Han har haft eget værksted igennem femogtyve år, hvor der er blevet arbejdet meget med eksperimenter og udtryksmuligheder. Inspirationen er hentet igennem rejser rundt i Europa med naturindtryk. Drømme og musikoplevelser samt hverdagens forskellige sanseindtryk har ligeledes givet Svend Juul inspirationen til hans billeder.

Hvis malerierne ikke har den store forbindelse til begrebet jul, så finder man det til gengæld på podierne i galleriet. Her har en lang række kunsthåndværkere udstillet deres ting. Der er glas af Kirsten Bechman, Else Willumsgaard og Marian Brogaard. Der er keramik af Helle og Christian Anneberg, smykker af Elin Krebs og ”julerier” af Lis Christiansen og Elisabeth Kjergaard.
Mangfoldigt og samtidig kan man finde en spændende julegave til en rimelig pris. 

Ferniseringen bliver denne gang særlig festlig. Guitaristen Bjarne Tved vil nemlig spille, 
hvilket han i øvrigt med stor succes har gjort en gang tidligere.

Galleri Bagatel, Herstedøstervej 50 i Herstedøster Landsby, har åben lørdag og søndag kl. 12-17. Udstillingen løber frem til 18. december.

Forside